Μουσικά Νέα

Έτσι δημιουργήθηκαν οι One: Η ιστορία του ποπ συγκροτήματος

today30 Μαρτίου 2024

Background
share close

Οι One, το συγκρότημα που αγαπήθηκε στα 00s, κάθισαν στον καναπέ του Στούντιο 4 και μοιράστηκαν ιστορίες από την πορεία τους.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Φίλιππος Φίλιππου, Δημήτρης Κουτσαβλάκης, Αργύρη Ναστόπουλος και Πάνος Τσερπέ θυμήθηκαν στιγμές της καριέρας του και εξιστόρησαν το πώς δημιουργήθηκε το δημοφιλές boy band.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι One
«Η έμπνευση του συγκροτήματος ήταν του Γιώργου και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος παραγωγός.

Ο Γιώργος Θεοφάνους είχε αρχίσει την τεράστια άνοδο της καριέρας του. Είχε την Ευρυδίκη, τον Σάκη, τη Μαντώ, Πασχάλη, Σαββιδάκη και άρχισε να μπαίνει σε λαϊκά χωράφια και απογειώθηκε με τον “Παλιόκαιρο”, με την Άντζελα Δημητρίου και το “Κάνε στην Άκρη”. Είχε στο μυαλό του, γιατί ήταν ανήσυχο πνεύμα, να κάνει ένα boyband. Με φωνάζει να κάνω φωνητικά σε έναν δίσκο της Ευρυδίκης, με βλέπει, είχα αλλάξει τα μαλλιά μου. Μου λέει θέλω να κάνω ένα boyband, είσαι μέσα. Εγώ είχα δίσκο με τον Καρβέλα έτοιμο. Τότε, όμως, είχα πάθει παράκρουση με τους Backstreet Boys, Take That και λέω θέλω πολύ. Παρατάω τα πάντα και του λέω ναι», περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

«Παράλληλα, βρίσκει τον Φίλιππο, που ήταν μαζί του σε κάποιες από τις συμμετοχές στην Eurovision. Του κάνει και ο Φίλιππος. Βρίσκει και τον Δημήτρη, που είχε μια γνωριμία. Κάνει οντισιόν με το Mad και τον Sfera και βρίσκουν τον Αργύρη και τον Πάνο», πρόσθεσε.

One: Ο Αργύρης είδε αγγελία για boy band σε περιοδικό και ο Πάνος πήγε τυχαία

Ο Αργύρης Ναστόπουλος αποκάλυψε ότι διάβασε την αγγελία στο περιοδικό Ποπ κορν. Από την άλλη, ο Πάνος Τσερπές διηγήθηκε ότι ένας φίλος του χορευτής θα πήγαινε σε μια οντισιόν και πήγε μαζί του για παρέα, χωρίς καν να ξέρει τι είναι οντισιόν. Τότε, παρόλο που δεν ήθελε να κάνει αίτηση, έγραψε το όνομά του.

«Ξεκινά η οντισιόν, κάνουμε τη χορογραφία και μετά μας έβαλαν να μάθουμε μία. Μετά γίνεται μια συνέντευξη και μετά ήρθε και το κομμάτι του στούντιο. Πήγαμε, τραγουδήσαμε δύο τραγούδια του Ρουβά και μας είπαν θα σας ενημερώσουμε» περιέγραψε ο Πάνος, προσθέτοντας ότι τον πήραν μετά από μέρες τηλέφωνο και η μητέρα του, που το σήκωσε, τον ενημέρωσε ότι τον πήραν σε ένα συγκρότημα.

Το αρχικό πλάνο ήταν το συγκρότημα να αποτελείται από τέσσερις άνδρες, ωστόσο ο Γιώργος Θεοφάνους αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμη μέλος, καθώς ο Αργύρης και ο Πάνος ήταν πολύ καλοί στις οντισιόν.

Η πρώτη συνάντηση του boyband έγινε στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού.

Πώς πάρθηκε η απόφαση να ονομαστούν One

Όπως ανέφερε ο Φίλιππος Φιλίππου, ο Γιώργος Θεοφάνους με τη Minos σκέφτονταν διάφορα ονόματα, αλλά κατέληξαν στο One.

«Μας λένε το όνομά σας θα είναι One», είπε ο Φίλιππος. «Για να καταλάβετε, αρχικά, θα ήμασταν τέσσερις και το όνομα θα ήταν 4. Όταν ο Γιώργος αποφάσισε ότι θα είμαστε πεντάδα, το τέσσερα προφανώς δεν μπορούσε να ισχύσει».

Written by: media+

Rate it
0%