Μουσικά Νέα

Μιχάλης Κουινέλης – BD Foxmoor: Τραγουδούν μαζί ένα ραπ νανούρισμα – Βίντεο

today24 Φεβρουαρίου 2024

Background
share close

Δυο δημοφιλείς τραγουδοποιοί από διαφορετικές γενιές που τους ενώνει η αγάπη τους για τη ραπ μουσική, ο Μιχάλης Κουινέλης – Stavento και ο Μιχάλης Μυτακίδης – B.D. Foxmoor συναντήθηκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν μαζί τη «Δροσοσταλιά», ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι σε μουσική και στίχους του πρώτου.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1996 οπότε οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Άδρα. Έναν χρόνο αργότερα ο B.D. Foxmoor «βάφτισε» τον Μιχάλη Κουινέλη Μέθυσο και με αυτό το όνομα μπήκε στην καλλιτεχνική ομάδα των Βαβυλώνα.

Σήμερα, κάτι λιγότερο από τρεις δεκαετίας μετά, ο δάσκαλος και ο μαθητής συναντιούνται δισκογραφικά σε ένα ιδιαίτερο τραγούδι το ο οποίο ο Μιχάλης Κουινέλης έγραψε για να νανουρίζει την κόρη του.

«Δεν το πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός δάσκαλε. Θυμάμαι κάπου το 2000 περίπου, όταν μετά από τεράστιες προσπάθειες είχα καταφέρει να γράψω και να σου φέρω το πρώτο μου τραγούδι. Το τσαλάκωσες και το πέταξες… ένιωσα εκείνη τη στιγμή ακριβώς σαν το χαρτί που ήταν γραμμένο το τραγούδι μου. Μου είπες εμείς πρέπει να προσέχουμε τι λέμε κι αυτά που γράφουμε θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτά που ζούμε. Γιατί αλλιώς ποτέ δε θα μας πάρουν στα σοβαρά. Αυτό που κάνουμε είναι ξένο για τα αυτιά τους ούτως η αλλιώς. Ο λόγος μας πρέπει να οδηγεί όσους τον ακούν στη σωστή κατεύθυνση.Τώρα καταλαβαίνω.

Σ’ ευχαριστώ που επιτέλους είπες ένα τραγούδι μου. Μεγάλη μου τιμή δάσκαλε» σημειώνει με νόημα ο ίδιος σε ένα συγκινητικό μήνυμα – εξομολόγηση προς τον καλλιτέχνη που τον ενέπνευσε και τον καθοδήγησε στο ξεκίνημά του.

Written by: media+

Rate it
0%